В Румунському місті Клуж-Напока нещодавно стартував чемпіонат світу з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок. Команда спортсменів Донеччини у складі збірної команди України відстоювала честь країни у цих змаганнях, і як завжди наші спортсмени, попри все, були на вершині пʼєдесталу.
Першим медальний залік відкрив Савкін Антон, в.к. до 59 кг, м.Мирноград (ДЮСШ ММР) і тут в нас мала золота нагорода у присіданнях 217,5кг, мала срібна нагорода у жимі лежачи 120кг, у тязі спортсмену підкорилися 197,5кг, та золото чемпіонату світу серед юнаків з сумою трьох вправ 535кг. Тренер: Бордюг Вероніка. Перша золота нагорода чемпіонату символічно співпала з Днем Незалежності України, і в цей день наш прапор був на найвищій сходинці пʼєдесталу, та для всіх лунав наш гімн!
Другим на поміст виходив Андреєв Едуард, в.к. до 66 кг, м.Краматорськ (ОДЮСШ для дітей), к напруженій боротьбі до останнього підходу Едуард виборов бронзову нагороду чемпіонату світу серед юнаків зібравши суму 542,5 кг, та підкорив 200 кг у присіданнях, 145кг у жимі лежачи, що є малою золотою нагородою, та 197,5 кг у старовій тязі. Тренери: Олексій Бичков та Бичкова Альона.
У ваговій категорії до 74кг вів боротьбу Годунов Микола, м.Дружківка (ДЮСШ м.Дружківка). У присіданні Миколі підкорилися 255кг і це мала срібна нагорода, у жимі лежачи 150кг, та у становій тязі 190кг, за сумою трьох вправ спортсмен зібрав 595кг та посів 4 сходинку у категорії. Тренер: Федоренко Сергій.
Давид Рубець у в.к. до 83 кг приніс ще одне золото чемпіонату світу не залишивши шансів жодному спортсмену у боротьбі, і за сумою трьох вправ зібрав 715 кг, підкоривши 285кг в присіданнях, та 185кг у жимі лежачи, що є малими золотими нагородами, та мала срібна нагорода у становій тязі з результатом 245кг. Тренер: Рубець Олександр.

У ваговій категорії до 93 кг серед юнаків золота нагорода чемпіонату теж наша, Збандут Василь м.Мангуш залишив усіх суперників далеко позаду з сумою трьох вправ 762,5 кг, що дорівнює нормативу Майстра спорту України, вітаємо спортсмена. Слід зазначити що спортсмен відірвався він найближчого суперника на 90 кг, що є високим показником. У присіданнях Василь підкорив 315 кг, що є мала золота нагорода, у жимі лежачи 162,5кг і це мала срібна нагорода, та у становій тязі 285кг що є малою золотою нагородою. Тренер: Іван Збандут.

Серед дівчат у ваговій категорії до 63 кг боротьбу вела Збандут Марія, м.Мангуш, але нажаль дівчина не впоралась з першою вправою присідання та закінчила змагання з нульовою оцінкою за сумою трьох вправ, але дівчина принесла у скарбничку команди малу бронзову нагороду у жимі лежачи, подолавши 95кг, та у становій тязі підкорила 142,5кг. Тренер: Іван Збандут.
Також на першу сходинку пʼєдесталу піднялась Вероніка Бордюг, в.к. до 63кг, м. Мирноград ( ДЮСШ ММР), дівчина зібрала 500кг, обійшовши найближчу суперницю на 45 кг ставши чемпіонкою світу серед юніорок. У присіданнях дівчина подолала 215кг, і це мала срібна нагорода, у жимі лежачи 115кг що є малою золотою нагородою, та у становій тязі 170кг що є малою бронзовою нагородою. Тренер: Бордюг Дмитро.

В заключний день виступів екіпірувального дивізіону на поміст виходили важкі категорії, і тут серед юніорів у ваговій категорії до 105 кілограмів срібну нагороду виборов Рожанський Дмитро м.Краматорськ (ОДЮСШ для дітей), зібравши 835кг за сумою трьох вправ. У вправі присідання Дмитро подолав 327,5 кг, виборовши малу срібну нагороду, у жимі лежачи 205кг і мала бронзова нагорода, та у становій тязі 302,5 кг що є малою срібною нагородою. Тренери: Олексій Бичков та Бичкова Альона.
В ваговій категорії понад 120 кг зовсім трошки до бронзової нагороди не вистачило Дмитру Вовчку м.Краматорськ(ОДЮСШ для дітей). Дмитро посів 4 сходинку з результатом 797,5кг, пле слід зазначити що хлопець вів боротьбу в кожній вправі за малі нагороди і таким чином підкорив 320 кг к присіданнях, 227,5 кг в жимі лежачи та 250кг в становій тязі. Тренери: Олексій Бичков та Бичкова Альона.

Загалом за командним заліком збірна команда України серед дівчат посіла 1 сходинку, серед юнаків 1 сходинку, серед юніорок 2 сходинку, та серед юніорів 3 сходинку. А також слід відзначити двох наших спортсменів у абсолютній першості за формулою IPF серед юнаків, Збандут Василь посів першу сходинку у абсолютному заліку з результатом 83,81 балів та третя сходинка у Рубця Давида 83,09 балів, з чим ми і вітаємо наших хлопців!
Вітаємо всіх спортсменів та їх тренерів з гарними виступами. Кожен спортсмен від малу до велика, кожен тренер робить неймовірну роботу, адже так важливо щоб нас бачили і чули на міжнародній арені!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *