З 03 по 08 травня у місті Плзень, Чехія, проходить чемпіонат Європи з пауерліфтингу, серед усіх вікових категорій, перший у цьому році. У цей надважкий час для нашої країни спортсмени Донецької області знайшли у собі сили і змогу вийти на європейський поміст та показати свої найкращі результати. Першими, традиційно, на змагальний поміст вийшли дівчата.
Донецьку область представили дівчата з міста Дружківка та пгт. Мангуш.
У ваговій категорії до 57 кг дебютувала дружковчанка Фурсенко Регіна. Спортсменка тренується в ДЮСШ Дружківської міської ради. Регіна завершила вправу присідання з результатом 127,5 кг та принесла у скарбничку країни малу срібну нагороду. У жимі лежачи спортменці підкорилася вага у 67,5 кг. У становій тязі дівчині знову вдається вибороти для країні малу медаль. Зафіксована вага 120 кг. Та мала бронзова медаль додається у скриню країни. Сумма триборства становить 315 кг, вона надає Регині звання срібної чемпіонки Європи з пауерліфтингу серед дівчат. Підготував спортсменку Федоренко Сергій.
У ваговій категорії до 63 кг відбувся феєричний дебют, ще однієї представниці Донецької області з пгт. Мангуш Збандут Марії. В першій вправі присідання вона не залишила шансів своїм суперницям з результатом 175 кг – мала золота медаль. У жимі лежачи підкорила штангу вагою 90 кг – срібна мала медаль. У заключній вправі – станова тяга спортсменка зафіксувати штангу вагою 137,5 кг та отрімала срібну нагороду. За сумою триборства Марії підкорилися 402,5 кг. Ця вага надала можливісь Марії піднятись на вищу сходинку п’єдисталу. За підсумками виступив усіх спортсменок, було підбито обсолютну першість, де Марія здобула 3 місце з результатом у 74,2029 IPF GL Points.
Підготували спортсменку бригада тренерів: Іван Збандут (перший тренер), Катерина Бородай-Збандут та Віталій Папазов.

Виступ спортсменок Донецької області у складі збірної України є вагомим вкладом для здобуття першого командного місця на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу серед дівчат, яке отрімала команда України.
Від щірого сердця вітаємо наших спортсменок та їх тренерів з великими здобутками на цьому чемпіонаті!
Слава Україні!

Від fpdo_admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *